Розробка моделі контейнера довгострокового зберігання відпрацьованих тепловидільних збірок реактора ВВЕР 1000 для програмного засобу ANSYS CFX - Франкова, М.В.; Воробйов, Ю.Ю.; Вишемірський, М.П.; Жабін, О.І. (Ядерна та радіаційна безпека, 2016)
Досліджуються теплогідравлічні аспекти моделювання багатоцільового контейнера (БЦК-31) з відпрацьованим ядерним паливом реакторів типу ВВЕР-1000 для довгострокового зберігання БЦК-31 у контейнері HI-STORM виробництва компанії Holtec International. Наведено основні підходи та припущення, прийняті в процесі розробки розрахункової моделі БЦК-31 для програмного засобу ANSYS CFX, а також основі результати розрахунку одного з варіантів завантаження БЦК-31. Отримані результати використано в експертизі технічних специфікацій на БЦК-31 та відповідних тематичних звітів з обґрунтування безпеки.