Вплив кінетичних параметрів процесу кристалізації на структуру та властивості евтектичного сплаву системи LaB₆–TiB₂ - Лобода, П.І.; Соловйова, Т.О.; Богомол, Ю.І.; Ремізов, Д.О.; Білий, О.І. (Сверхтвердые материалы, 2015)
Досліджено вплив швидкості охолодження та надлишку бору на процес формування мікроструктури армованих керамічних композитів LaB₆–TiB₂ під час відцентрового розпилення в середовищі аргону та при нанесені на мідну підкладинку в середовищі гелію. Показано, що підвищення швидкості охолодження до 106 град/с спричинює до зменшення діаметру волокон композиційного матеріалу до 0,1–0,15 мкм. Зменшення кількості бору від 2 до 1 % (за масою) призводить до збільшення діаметру та зменшення кількості волокон дибориду титану в 2–3 рази.