Изучение механических свойств кристаллических молекулярных сцинтилляторов n-терфенила методами индентирования - Мильман, Ю.В.; Галунов, Н.З.; Чугунова, С.И.; Лазарев, И.В.; Истомин, Б.В.; Запорожец, О.И.; Гончарова, И.В. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2016)
В роботі досліджено органічні моно- і полікристали n-терфенілу. Крихкість, яка властива органічним монокристалам, робить класичні методики дослідження механічних властивостей малоінформативними. У зв’язку з цим було використано методику індентування для визначення механічних властивостей, твердости та модуля Юнґа. Модуль Юнґа було також визначено ультразвуковим методом. Методикою індентування було побудовано криві деформації, вивчено плазучість, а за допомогою Кнуппового індентора було досліджено анізотропію мікротвердости монокристалу. Описано специфічні особливості механічної поведінки n-терфенілу та їх кореляцію зі значеннями світлового виходу полікристалів.