Вплив різних типів деформацій на електроопір високоентропійного стопу CrMnFeCoNi - Мазур, Ю.П.; Остапенко, Р.В.; Семенько, М.П. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2016)
Показано можливість виготовлення виробів у вигляді дротів з високоентропійного стопу (ВЕСу) CrMnFeCoNi та досліджено вплив холодних деформацій вальцюванням і волочінням на електротранспортні властивості. Встановлено, що при обох типах деформацій виявляється аномальна залежність електричних параметрів з ростом величини деформації ?. Визначено, що температурна залежність електроопору при нагріванні деформованих зразків характеризується аномальною S-подібною формою. Одержані результати співвіднесені до наявности в дослідженому ВЕСі «K-стану», пов’язаного з виникненням у деформованих стопах нанодоменів з типом впорядкування, що відрізняється від впорядкування загальної матричної структури ВЕСу.