Загальна Українська Рада (1915–1916 рр.) як вияв системних дій українських політичних сил Наддніпрянської та Наддністрянської України - Яремчук, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2009)
Стаття присвячена діяльності Загальної Української Ради — найвищого політичного представницького органу українства, який вперше об’єднав у роки Першої світової війни партійно-політичні структури українців Австро-Угорщини та Росії. Розглянуті складові цього процесу, коли українські партії спромоглися перебороти ідейно-організаційні розбіжності, амбіції окремих функціонерів й об’єднати свої сили в ім’я національного визволення українського народу.