Вплив перхлорату літію на структуру епоксидних полімерних композитів - Матковська, Л.; Ткаченко, І.; Демченко, В.; Юрженко, М.; Мамуня, Є. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2017)
За допомогою методів ІЧ-спектроскопії та ширококутового розсіяння Рентґенових променів досліджено структуру полімерної аморфної системи на основі аліфатичного епоксидного олігомеру та солі перхлорату літію. Встановлено координаційну взаємодію між катіонами Літію та етерними атомами Оксиґену полімерного ланцюга. При збільшенні вмісту солі LiClO₄ в об’ємі епоксидного полімеру має місце зміщення в область більших кутів розсіяння аморфного гало при 2θm ≈ 20,0°, яке характеризує близький порядок фраґментів міжвузлових молекулярних ланок ДЕГ-1 та зменшення бреґґівської відстані між цими молекулярними ланками.