З історії української метрології: міри площі - Герасименко, Н.О. (Український історичний журнал, 2016)
Досліджується походження мір площі, які одночасно були й одиницями оподаткування, та їх значення в господарському комплексі українських земель Х–ХVІІІ ст. Визначено конкретні величини мір.