Суспільно-політична та військова діяльність отамана Ю. Тютюнника у першій половині 1919 р. - Кучер, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2009)
Стаття присвячена одній із яскравих особистостей доби Української революції — Ю. Тютюннику. Особлива увага приділена його військовій та суспільно-політичній діяльності у 1919 р. Відтворено взаємостосунки з отаманами та воїнами, показано талант військового діяча.