Рух опору на перешкоді нацистських злочинів в Україні - Кучер, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2009)
Розглядаються плани нацистських окупантів щодо колонізації України, діяльність руху опору, що став на перешкоді їх грабіжницьких планів.