Перспектива конструктивістської парадигми націєтворення в Україні - Андрєєва, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2009)
У статті розглядаються поняття нації, етносу та раси як базові одиниці концепції державотворення в Україні та формування нової української нації.