Тваринництво Ольвійського поліса кінця VI – першої половини III ст. до н.е. - Одрін, О.В. (Український історичний журнал, 2016)
Досліджується розвиток тваринницької галузі в Ольвійському полісі наприкінці VI – у першій половині III ст. до н.е. Визначено рівень сприятливості природних умов Нижнього Побужжя для різних її форм. Розглянуто галузево-територіальну структуру ольвійської хори та місце в ній спеціалізованих тваринницьких районів. Проаналізовано галузеву структуру ольвійського тваринництва.