Вплив додаткового шару Ag на формування впорядкованої фази L1₀-FePt у плівках Ag (0; 7,5 нм)/Fe₅₀Pt₅₀ (15 нм)/SiO₂ (100 нм)/Si(001) - Шаміс, М.Н.; Фігурна, О.В.; Вербицька, Т.І.; Макогон, Ю.М. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
Методами фізичного матеріялознавства вивчено вплив додаткового (верхнього) шару Ag з низькою поверхневою енергією (≅≅ 1,83 Дж/м₂) в плівках Ag (0; 7,5 нм)/Fe₅₀Pt₅₀ (15 нм) на підкладинках SiO₂ (100 нм)/Si(001) на процеси дифузійного формування фази L1₀, її структурні та магнетні властивості при відпалах у вакуумі у 1,3⋅⋅1033 Па в температурному інтервалі 300–900°С тривалістю 30 с.