Структурні зрушення в національній економіці як загроза для сталого розвитку України - Антонюк, В.П. (Вісник економічної науки України, 2017)
В статті здійснено аналіз структури національної економіки України за видами економічної діяльності. Виявлено тенденцію погіршення структурної динаміки, що проявляється в зменшенні у ВДВ частки промисловості, будівництва, сфери послуг та зростанні частки аграрного сектору. В структурі економіки України скорочується частка високотехнологічних видів діяльності, що не відповідає сучасним тенденціям структурних трансформацій та створює загрозу для сталого розвитку. Для подолання негативних тенденцій визначено пріоритетні напрямки структурної політики та інституційні умови успішних структурних трансформацій.