Забезпечення конкурентоспроможності країни в контексті стратегії інновацій та модернізації промисловості на основі об'єднань по співпраці - Гриценко, В.І. (Вісник економічної науки України, 2017)
У статті розглянуто роль і місце стратегії інновацій та модернізації в процесі забезпечення конкурентоспроможності країни, товаровиробників, визначено фактори конкурентоспроможності на рівні держави та виробників. Обґрунтовано синергетичний ефект взаємозв'язків з іншими компаніями в результаті з'єднання, інтеграції в єдину систему за рахунок злиття товариств, корпорацій, союзів; створення стратегічних альянсів; започаткування стратегічних партнерств; спільної діяльності; кластерів.