Управлінські аспекти підприємницької діяльності в будівництві з урахуванням пріоритетів сталого розвитку - Єфременко, В.В. (Вісник економічної науки України, 2017)
Визначено основні цілі та завдання діяльності будівельного підприємництва з урахуванням пріоритетів сталого розвитку. Наведено класифікацію підприємницької діяльності в будівництві. Розглянуто фактори і сили внутрішнього і зовнішнього підприємницького середовища будівельного підприємства. Дано роз’яснення щодо діяльності контактних аудиторій мікросередовища будівельної організації. Розглянуто правове, політичне, економічне, соціальне, технологічне, екологічне, демографічне середовище підприємницького довкілля. Визначено, що для того, щоб досягти успіху в своїй діяльності, підприємець повинен добре знати фактори і сили, які мають вплив на його діяльність, знаходити для себе нові можливості для успіху в бізнесі і стежити за можливістю виникнення потенційних загроз.