Руське королівство й Німецький орден за часів Юрія ІІ - Горбач, Т.С. (Український історичний журнал, 2017)
Досліджуються відносини Руського королівства з державою Німецького ордену за правління Юрія II. Проаналізовано зміст його договорів із хрестоносцями. Висунуто гіпотезу про те, що після смерті останніх Романовичів галицько-волинське боярство восени 1324 р. відрядило посольство до великого князя литовського Іедиміна для узгодження кандидатури Бапеслаиа Тройденовича на руський престол. Береться під сумнів поширене в історіографії твердження про участь руського рицарства в польсько-орденській війні 1327-1332 рр.