Митна політика України в контексті євроінтеграційних відносин - Зайцев, В.Є. (Вісник економічної науки України, 2017)
У статті показана роль митної політики в умовах реалізації Україною курсу європейської інтеграції. Доведена важливість поєднання національних та інтернаціональних інтересів при здійсненні цих процесів. Обґрунтована необхідність вироблення єдиних тарифів, погоджених систем опису і кодування товарів, створення загальної системи управління, яка буде сприяти запровадженню уніфікованих митних правил, норм і процедур регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Наведено існуючі проблеми, вирішення яких стане новим каталізатором інтеграції і підсилить відповідні тенденції. Сформульовано можливі результати для економіки України удосконалення митних та на їх основі інтеграційних взаємовідносин з Європейським Союзом.