Особливості розвитку відносин власності у сфері туризму в умовах модернізації економіки - Карпенко, Ю.В. (Вісник економічної науки України, 2017)
У статті здійснено порівняльний аналіз концептуальних підходів щодо дослідження відносин власності в умовах модернізації економіки. Визначено особливості прояву прав власності у сфері туризму. Охарактеризовано стан, тенденції розвитку суб’єктів приватно-правових відносин туристичної діяльності України та окреслені напрями їх розвитку. З’ясовано, що основні суперечності розвитку сфери туризму полягають у відносинах між державною власністю на природні ресурси та відносинами природокористування.