Анализ основных тенденций и секторальных особенностей водопользования в условиях структурирования экономики - Колтунович, А.С. (Вісник економічної науки України, 2017)
У публікації проведено аналіз основних тенденцій і секторальних особливостей водокористування в нинішніх соціально-економічних умовах. Виділено екологічні та економічні проблеми водокористування в окремих секторах економіки України, а також проведена систематизація основних проблем водогосподарського комплексу по басейнах річок. З метою вирішення проблем економіки та управління національним господарством запропоновано механізми інноваційно-технологічної модернізації водогосподарського комплексу України на основі використання позитивного зарубіжного досвіду та сучасних форм інвестиційного забезпечення, структурної перебудови водогосподарської та водоохоронної інфраструктури.