Акцизне регулювання виробництва та обігу тютюну і тютюнових виробів в Україні - Островецький, В.І. (Вісник економічної науки України, 2017)
У статті аналізуються фіскальна та регуляторна функції акцизного податку на тютюнові вироби. На основі огляду рамкових директивних документів міжнародних організацій (Світового банку, ВООЗ, ЕС та інших), а також аналізу поточної ситуації із акцизним регулюванням виробництва та обігу тютюнових виробів обґрунтовуються пропозиції щодо подальшого розвитку акцизної політики України у цій сфері.