Нормативно-правове регулювання розвитку сфери управління відходами в Україні - Трушкіна, Н.В.; Кочешкова, І.М. (Вісник економічної науки України, 2017)
У статті проаналізовано нормативно-правові акти, які регулюють розвиток сфери поводження з відходами. Виявлено, що законодавство України є недосконалим, оскільки не враховує особливості управління відходами та напрямів і механізмів, пов’язаних з рециклінгом відходів. Надано пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правового регулювання розвитку сфери управління відходами, основними з яких є: включення комплексу заходів з мінімізації обсягів утворення відходів; вирішення проблеми управління відходами доцільно розписати за різними варіантами, що принципово відрізняються технологією поводження; розробка і впровадження рециклінгу як технології вторинного використання відходів; доповнення переліку фінансових механізмів реалізації публічно-приватного партнерства в сфері управління відходами.