Вплив розміру зерна і структурного стану меж зерен на параметри надпластичности алюмінійового стопу Al–Zn–Mg–Cu–Zr - Пойда, А.В.; Пойда, В.П.; Брюховецький, В.В.; Мила, Д.Є.; Завдовєєв, А.В. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
З метою підвищення показників надпластичности алюмінійового стопу системи Al–Zn–Mg–Cu–Zr було проведено його термомеханічне оброблення, яке включало відпал і вальцювання зразків. Це уможливило створення в стопі замість бімодальної структури однорідної субмікрокристалічної структури, хоча і з переважаючою кількістю малокутових меж зерен. Однак, таке оброблення дало змогу значно підвищити показники надпластичности даного стопу, зокрема, видовження до зруйнування зросло майже в два рази.