Дослідження зарубіжного досвіду формування концепції сталого розвитку, її реалізації та можливості адаптації до вітчизняних умов - Добикіна, О.К.; Єршова, Є.В. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
Представлено загальноприйняті цілі концепції сталого розвитку. Розглянуто на прикладі країн Європейського Союзу, а саме Швеції та Молдови, їх розвиток сталого розвитку і країни в цілому. Встановлено, чого саме не вистачає Україні для повної реалізації концепції сталого розвитку, а саме її цілей.