Вплив постійного струму на макро- та мікроструктуру манґановмісних сталей - Жбанова, О.М.; Саітгареєв, Л.Н.; Скідін, І.Е. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
У статті показано, що для підвищення якости виливків все ширше використовуються методи, які ґрунтуються на впливі електричного струму на розтоп при його кристалізації. Позитивні результати модифікування полягають у поліпшенні процесів тепломасоперенесення та структуроутворення. Відзначається, що теоретично та практично доведено вплив електрооброблення лише на виливки з кольорових металів і стопів, а також з деяких чавунів.