Міжнародна наукова конференція "Микола Костомаров і Україна" - Гончар, О.Т. (Український історичний журнал, 2017)
Помітна наукова подія, присвячена 200-літньому ювілею визначного українського вченого та громадського діяча М.Костомарова, відбулася 16–17 травня 2017 р. за ініціативи Інституту історії України НАНУ та Ніжинського державного педагогічного університету імені М.Гоголя.