Основні задачі підтримки прийняття рішень в інженерії надійності програмних систем - Коваль, Г.І. (Інститут програмних систем НАН України, 2005)
Запропонований підхід до побудови системи прийняття рішень в інженерії надійності програмних систем (ПС). Розроблені моделі для вирішення задач розподілення цілей надійності по компонентах ПС, пошуку та порівняння альтернативних шляхів досягнення цих цілей, вибору оптимальної стратегії забезпечення надійності ПС при обмеженнях ресурсів проекту та їх контролю. При вирішенні цих задач використовуються сучасні методи: аналіз ієрархій, байєсівські мережі та діаграми впливу.