До біографії Інокентія Ґізеля (вступна стаття й публікація Ю.А.Мицика) (Український історичний журнал, 2017)
У публікації висвітлюються деякі аспекти біографії архімандрита Києво-Печерської лаври І.Ґізеля та його рідні – сестри і племінників, котрі жили у Вільні й наприкінці літа 1655 р. потрапили в московський полон.