Англійські газети про Україну на початку московсько-польської війни в 1654 р. - Федорук, Я.О. (Український історичний журнал, 2017)
Представлено інформацію про Україну як вона подавалася в англійській періодиці впродовж першого року протекторату Олівера Кромвеля в 1654 р. Новини, що поширювалися в Лондоні, відносно добре відображали відомості про головні події в Речі Посполитій, Московській державі, Україні, Османській імперії, Кримському ханстві та придунайських країнах стосовно політики в епоху після Переяславської ради 1654 р. та підданства Богдана Хмельницького московському цареві. Автор принагідно подає архівні документи на підтвердження лондонських новин, а також відзначає деякі помилки англійських перекладачів у текстах стосовно географічних назв та історичних діячів.