Лідерство, вищість і довголіття в професії (з нагоди присудження академіку НАН України О.М. Гузю премії Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement Award 2017) - Богданов, В.Л. (Вісник НАН України, 2018)
Видатний український учений в галузі механіки деформівних тіл і механіки суцільних середовищ академік НАН України Олександр Миколайович Гузь став лауреатом Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement Award 2017 — міжнародної премії видавничої компанії Marquis Who’s Who (США) за досягнення впродовж життя.