90-річчя академіка НАН України Б.О. Мовчана (Вісник НАН України, 2018)
9 січня виповнюється 90 років видатному вченому-матеріалознавцю, фундатору наукової школи з одержання нових матеріалів за допомогою методу електронно-променевої технології випаровування та конденсації у вакуумі, засновнику і першому директору ДП «Міжнародний центр електронно-променевих технологій Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України», заслуженому діячу науки і техніки України, академіку НАН України Борису Олексійовичу Мовчану.