Наука України (1960-1980 рр.): соціальний статус - Бєсов, Л.М. (Питання історії науки і техніки, 2015)
Висвітлено взаємодію держави та наукової галузі України на етапі науково-технічної революції. Показано тенденції формування наукових установ, особливості організації проведення досліджень. Оцінено результативність їх роботи.