З історії синтезу сечової кислоти - Бабічук, І.В.; Шендеровський, В.А. (Питання історії науки і техніки, 2015)
У статті показано, як була синтезована сечова кислота видатним, але маловідомим у наш час українським хіміком І. Горбачевським. Розглянуто роль сечової кислоти в розумінні природи та лікуванні подагри. Проаналізовано сучасні методи синтезу сечової кислоти, які модифікувалися у порівнянні з методами 19 ст.