Олексій Несторович Шелест як засновник вітчизняного тепловозо-будування - Герман, Г.П. (Питання історії науки і техніки, 2015)
Представлена діяльність вітчизняного вченого О.Н. Шелеста. Показано його внесок у створені та розвитку рухомого складу, особливо тепловозобудування. Висвітлена його діяльність та співпраця з колегами, а також основні наукові досягнення в галузі залізничного транспорту і не тільки.