Євген Оскарович Патон – видатний вчений в галузі зварювання та мостобудування (До 145-річчя від дня народження) - Лютий, О.П. (Питання історії науки і техніки, 2015)
В історії світової науки і техніки Є. О. Патон відомий як вчений і інженер в галузі зварювання і мостобудування. Він створив Інститут електрозварювання і під його керівництвом розроблено вперше в світі нові технології виробництва сучасної техніки.