Сортівничо-насіннєва справа у країнах Західної Європи та США (20-ті рр. ХХ ст.) - Тарабрін, О.Є.; Євтушик, Р.В. (Питання історії науки і техніки, 2015)
На основі аналізу друкованих матеріалів висвітлено розвиток буряківництва у країнах Західної Європи та США у 20-ті рр. ХХ ст. Розглянуто діяльність сортівничонасіннєвих установ та їх основні напрями роботи. Встановлено, що у післявоєнний період робота насінницьких фірм була спрямована на відновлення посівних площ фабричного насіння й покращення врожайності місцевих сортів, а провідні насіннєві центри були зосереджені у Західній Європі.