Історичний нарис розвитку тепловозобудування у світі - Незліна, О.А. (Питання історії науки і техніки, 2015)
Коротко висвітлена передісторія розвитку тепловозобудування в світі, розглянута історія побудови першого вітчизняного тепловоза, приведено його технічні характеристики. Показана роль в розвитку тепловозобудування вітчизняних вчених, конструкторів та інженерів.