Напрями наукових досліджень Інституту електротехніки Академії наук УРСР (1947-1963 рр.) - Тверитникова, О.Є. (Питання історії науки і техніки, 2015)
Виокремлено напрями наукової роботи Інституту електротехніки АН УРСР. Підкреслено значущість інноваційних досліджень із застосування цифрових обчислювальних машин до моделювання складних енергосистем. Вивчено діяльність та проаналізовано внесок учених Інституту електротехніки у створення наукової бази для розвитку електротехнічної промисловості другої половини ХХ ст. Розкрито вагомість наукового доробку С.О. Лебедєва, Л.В. Цукерника, І.В. Акаловського, А.Д. Нестеренка, С.І. Тетельбаума, І.М. Постнікова, О.Г. Івахненка, О.М. Міляха.