Культурно-музеєзнавчий аспект формування військово-історичних музеїв в Україні - Машталір, В.В. (Питання історії науки і техніки, 2015)
У статті висвітлено процес заснування військово-музейної справи на теренах України розпочинаючи з моменту створення першого військового музею. Проаналізовано діяльність військово-історичних музеїв в Україні та їх внесок в розвиток національної культури.