Соціокультурний феномен ткацтва Західного Полісся (джерельна база дослідження) - Дашко, М.В. (Питання історії науки і техніки, 2016)
Розглянуто складові джерельної бази дослідження соціокультурного феномену Західного Полісся. Виокремлено її історичну, географічну, етнографічну, мистецькознавчу частини, визначені їх нерозривність і взаємозв’язок, що дає підстави для розуміння цілісності досліджуваного явища.