Вплив класиків палеонтології на формування М.В. Павлової як палеозоолога - Дефорж, Г.В. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті висвітлюється вплив класиків палеонтології на формування М.В. Павлової як палеозоолога. Розглядається історія розвитку палеозоологічної науки додарвінівського періоду свого існування через призму висвітлення ролі її фундаторів, розвитку їхніх ідей, концепцій, законів та методів досліджень.