Ранні етапи розвитку київських напрямів Південно-Західної залізниці у другій половині ХІХ с. - Ієвлева, В.П. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті йдеться про період будівництва ранніх залізниць, пов’язаних із залізничною системою першої київської станції, яка приймала залізниці двох напрямів – Київ-Балта та Київ-Курськ. Проаналізовані як фінансові, так і будівничо-інженерні чинники створення напрямів майбутньої Південно-Західної залізниці, пов’язаних з Києвом.