Формування та загальна характеристика колекції самоварів Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав" - Жам, О.М.; Шкіра, Л.М. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті розглядається історія формування колекції самоварів Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Аналізується будова, техніко- конструктивні особливості різних видів самоварів.