Інформаційно-технічна та патентно-ліцензійна діяльність Національного наукового центру "Інститут метрології" у ХХ ст. - Ляшуга, І.Ю. (Питання історії науки і техніки, 2016)
Стаття присвячена розвитку інформаційно-технічного фонду та патентно-ліцензійній діяльності Національного Наукового Центру «Інститут метрології». Проаналізовано роботу бібліотеки, яка тісно пов’язана із подальшим формуванням інформаційно-технічного підрозділу. З’ясовано роль патентно-ліцензійної групи в розгортанні раціоналізаторської та ліцензійної справи. Встановлено, що роботи цих підрозділів були спрямовані на підвищення якості та ефективності проведених наукових метрологічних досліджень.