Вивчення біографії академіка А.О. Сапєгіна як складової історії становлення та розвитку аграрної науки України - Апостол, М.В. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті представлено результати вивчення стану історико-наукового дослідження життя та діяльності видатного вченого у галузі генетики і селекції рослин із світовим ім’ям – Андрія Опанасовича Сапєгіна. Він був активним організатором та одним із піонерів генетичних досліджень і селекційної роботи на основах науки про спадковість, невтомним пропагандистом генетичних методів селекції в СРСР та УРСР. Але цілісного історико-наукового опрацювання життєдіяльності вченого не було здійснено, тому є потреба у подальшому глибокому, узагальнюючому його дослідженні.