Маслобійки ХІХ – 1-ї пол. ХХ ст. у зібранні Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав": формування колекції - Шкіра, М.В.; Жам, О.М. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті аналізується колекція ручних маслобійок ХІХ – 1-ї пол. ХХ ст. Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Приділена увага будові, техніко-конструктивним особливостям маслобійок.