Визначення рівня індустріалізованості машинобудівних підприємств українських земель Російської імперії у 1913 р. - Аннєнков, І.О.; Аннєнкова, Н.Г. (Питання історії науки і техніки, 2017)
В даній статті, на підставі статистичної методології виявлення латентних величин, встановлено середньостатистичну питому вагу металорізальних верстатів з індивідуальним електроприводом у загальному верстатному парку українських машинобудівних підприємств Російської імперії у 1913 р. Досягнутий при цьому ступінь історичної відповідності реального показника встановленому є достатнім для використання при наданні оцінок науково-технічному потенціалу українського суспільства на розглянутому етапі індустріального розвитку.