Невідомі сторінки державної служби та аграрне експериментаторство князя О.С. Кудашева у київський період життя та творчості (до 145-річчя від дня народження) - Вергунов, В.А. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті методом історико-наукового аналізу розкрито недосліджені сторінки життя та творчої діяльності піонера вітчизняного повітроплавання князя О.С. Кудашева під час чергового перебування у Києві протягом 1903–1910 рр. На основі раніше недоступних архівних документів, а також його публікацій у провідних галузевих періодичних виданнях, що досі на були об’єктом вивчення дослідників його спадщини, реконструйовано надзвичайно плідний та багатогранний період творчості князя О.С. Кудашева, насамперед для потреб аграрного дослідництва. Вперше висвітлюється державна служба князя О.С. Кудашева в системі Київського губернського земського правління.