Пам’яткоохоронна діяльність П.Г. Фоміна - Сенченко, Н.М. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті розглядається науковий доробок визначного вченого П.Г. Фоміна, його внесок у розвиток пам’яткоохоронної справи Слобідської України. Висвітлено його роль у організації діяльності Церковно-археологічного товариства та Церковно-археологічного музею Харківської губернії.