Вугільні та нагрівні праски у зібранні Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав»: характеристика колекції - Жам, О.М.; Грудевич, Т.В. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті аналізується колекція вугільних і нагрівних прасок ХІХ – 1-ї пол. ХХ ст. Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Приділена увага будові, техніко-конструктивним особливостям прасок.