Обгрунтування ефективності нейтралізації зворотньої ЕРС двигунів як способу підвищення безпеки експлуатації електротехнічного комплексу дільниці шахти - Маренич, К.М.; Василець, С.В. (Технічна електродинаміка, 2009)
На основі теоретичного аналізу стану кола однофазного витоку струму на землю протягом аварійного процесу в умовах електротехнічного комплексу технологічної дільниці вугільної шахти обгрунтовано ефективність нейтралізації зворотньої ЕРС двигунів споживачів як способу підвищення безпеки.